Bursa Kent Müzesi Gezisi

Kent Müzeleri insanları yaşadıkları veya yeni geldikleri kentler hakkında bilgilendirilmek için düşünülmüş yapılardır. Kent müzeleri, kentin tarihi, coğrafyası, ekonomisi, tarımı, sanayisi, kültürü, doğal güzellikleri, yemek ve mutfak kültürü gibi konuların yanı sıra bin bir güçlükle gerçekleştirilen belediye hizmetlerinin de tanıtımının ziyaretçilere teknolojik ortamda sunulduğu yerlerdir.
Şehirler, doğal afetler sonunda bir gün yok olabilir. Ancak küllerinden tekrar doğar. Küllerinden tekrar doğmuş olan Bursa’nın tarihi akışını öğrencilerimiz Kent Müzesi’nde incelediler.
4.Sınıf Öğrencilerimiz, Bursa Kent Müzesini gezerken çok heyecanlandılar, ilgi ile gördüklerini incelediler. Bursa Kentinin tarihi hakkında da bilgi sahibi oldular. Bu gördüklerini resim ve yazıyla, arkadaşları ile tekrar paylaştılar. Hazırladıklarını sınıf panosunda sergilenir.