Vatan Kalbinin Attığı Yer: Çanakkale

Okuma Projesi kapsamında öğrencilerimizin milli ve manevi duygularını güçlendirmek, onlara şanlı bir tarihe sahip olduğumuzu aşılamak adına bu yıl Lale Bahçesi İlkokulumuzdan mezun olacak 4A ve 4B öğrencilerimiz ile Çanakkale’ye gezi düzenledik. Ailelerinden ilk defa bu kadar uzun süreliğine ayrılan 4. sınıf öğrencilerimizin gezi için duydukları heyecan oldukça fazlaydı. Sabahın erken saatlerinde Gelibolu Yarımadası’ na feribot ile geçen Lale Bahçesi İlkokulu öğrencileri Kilitbahir Kalesi, Conk Bayırı, Seyit Onbaşı Anıtı, Şehitler Abidesi ve 57. Alay Şehitliğini gezdiler. Çanakkale Savaşlarının yaşandığı bölgeler hakkında rehberimizden çok değerli bilgiler öğrenen öğrenciler, şehit mezarları başında da duaları ettiler. Deniz ve kara savaşlarının yaşandığı cepheleri ve siperleri de incelediler. Öğrencilerimiz, gezide gösterdikleri örnek davranışlarla da rehberler ve öğretmenlerinin takdirini topladılar.