Okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için deneylerle konu anlatımı bilim eğitiminin ayrılmaz bir parçasıdır. Bunun için, 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimiz doğa ve bilimi yaşayarak tecrübe etmelerini sağlamak; kişisel gelişimlerine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunmak; sorumlu, sorgulayan, paylaşımcı ve merak yeteneğine sahip birer birey haline gelmelerine destek olmak amacıyla EĞLENCELİ BİLİM uygulamamız olacaktır. Derste anlatılan teorik bilgiler yapılan eğlenceli deneylerle somutlaşmış bir şekilde öğrencilerimizin zihninde yer edecektir.

Bu program çerçevesinde;

* Kullanılacak tüm etkinlik materyalleri Lale Bahçesi tarafından Eğlenceli Bilimden tedarik edilir.

* Yıl içerisinde kullanılacak tüm materyaller (demirbaş ve sarf) her bir öğrenci adına tek bir set şeklinde sunulur.

* Etkinlikleri fen bilgisi öğretmeni ve sınıf öğretmenleri eşliğinde öğrenciler gerçekleştirir.

* Her etkinlik sonunda velilere özel “Veli Bilgilendirme Formu” gönderilir. Böylece veliler öğrencilerin gelişimini ve kazanımlarını takip edebilirler.