Kodlama Eğitimi

Kodlama eğitimi; bilgisayar ve robot yazılımı üretmek için atılan ilk adımdır. Bu temel eğitimin ardından öğrenciler, bilgisayar yazılımlarının, mobil uygulamaların, web sitelerinin ve basit robot yazılımlarının nasıl çalıştığını öğrenerek kendi oyun, uygulama ve programlarını geliştirebilirler. Uzmanlara göre, küçük yaşta kodlama eğitimi almak çocuğun bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiriyor. Kodlama bilen bir kişi bilgisayarları, bilgisayarlı makineleri programlayarak onlara istediği işleri yaptırabilir, bu cihazlara yeni özellikler, görevler ekleyebilir. Gelecekte ise, günümüzde depolanan büyük veriyi analiz ederek anlamak için, sahip olunması gereken önemli zihinsel araçlardan birisi olacak.

Lale Bahçesi olarak, 2016 yılından itibaren Kodlama’yı derslerimize ekledik. 7-10 yaş arası öğrencilerimize MIT (Massachusetts Institute of Technology) ve Code.org eğitim planları baz alınarak hazırlanan eğitimler uygulanmaktadır. Derslerimizde kodlama eğitiminin yanı sıra, bilinçli internet kullanımı, sosyal medya eğitimi, teknoloji okur-yazarlığı vb. konularda eğitimler verilmektedir.

Öğrencilerimizin kodlama derslerinde aldıkları eğitimler sayesinde, ürettikleri fikir ve projeleri teknolojiyi kullanarak hayata geçirmesi hedeflenmektedir. Böylece her yıl bir proje üretmesi veya geliştirmesi, bu bağlamda yetişen öğrencilerimizin üreten bireyler olması beklenmektedir.