DRAMA

Kategori : Sanat

Seviye : Bütün İlkokul Sınıfları

Kontenjan : 12

Teknoloji hayatın her evresini değiştirdiği gibi çocukların oyun şekillerini de değiştirdi. Eskiden sokaklarda koşup zıplayan çocukların yerini, artık evlerinde saatlerce bilgisayar başında ya da ellerinde tabletlerle oturup beden gücü harcamadan oyun oynayan çocuklar aldı. Birçok eğitimci ve pedagog eskiden sokakta oynanan ve artık ‘geleneksel’ olarak tanımlanan oyunların, çocukların eğitimi ve kişiliği üzerindeki olumlu etkilerinden bahsediyor. Her toplumda olduğu gibi bizim toplumumuzda da kültürümüzü ve sahip olduğumuz değerleri gelecek nesillere aktarma gayreti vardır.

Geleneksel çocuk oyunları kültür taşıyıcı- eğitici-öğretici tarafı ile bu araçlardan biridir. Ayrıca İçerisinde yaşanılan toplumun değer yargıları doğrultusunda neyin iyi, neyin kötü olduğu konusunda bir dizi somut veya soyut mesaj içerirken, ahlaklı bireylerden oluşan ideal toplumsal düzenin sağlanmasında tartışmasız bir öneme sahiptir.

Drama kulübünde bu yıl, bu oyunları bolca oynamayı, öğrenmeyi ve öğretmeyi hedefleyerek öğrencilerin eğlenerek öğrenmeleri sağlanmaya çalışılacaktır. Öğretmenin önceden hazırladığı drama uygulamalarının yanı sıra, öğrenciler kulüpte ailelerinden öğrenecekleri eski oyunları arkadaşlarına anlatma, öğretme ve oynatma fırsatı bulacaklar. Ayrıca kimi oyunları günümüze uyarlayarak yeni, kendi kulüp oyunlarımızı kendimiz oluşturacağız.