Rehberlik

“ÇOCUK EĞİTİMİ ADIM ADIMDIR”
İlk adım “güvendir”. Çocuk kendini güvende hissettiği yerde mutlu olur felsefesiyle Lale Bahçesi İlkokulu olarak bize güvenle emanet ettiğiniz öğrencilerimize güvenli bir ortam sunarak kendilerini evinde gibi hissetmelerini isteriz çünkü biliriz ki güvende hisseden çocuk bağlanabilir. İkinci adım “sevgidir”. Güvende olan, bağlanabilen çocuk sevebilir. Seven çocuk, mutlu olur. Bizim ilk hedefimiz, okuluna güvenen ve burada mutlu olabilen öğrenciler yetiştirmektir.

Lale Bahçesi Rehberlik Bölümü olarak amacımız yaptığımız çalışmalarla öğrencilerin;
– Psikolojik açıdan sağlıklı,
– Güven duyan,
– Mutlu olan,
– Sevebilen,
– Sorgulayan ve eleştiren,
– Kendini tanıyan,
– Muhakeme ve yorum becerisi gelişmiş,
– İletişim becerileri gelişmiş,
– Kendini doğru ifade edebilen,
– Üretmekten ve yaşamdan zevk alan yetkin ve etkin bireyler olmalarını sağlamaktır.
Bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmalar öğrenci, aile ve okul üçgeninde bir bütün olarak ele alınır.

ÇOCUĞA YÖNELİK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Öğrencinin gelişimsel takibini yapmak için rehberlik uzmanı teneffüs,  yemekhane, bahçe, oyun alanları gibi sınıf dışındaki ortak kullanım alanlarında öğrencilerle birlikte olarak doğal gözlem yapar.

Öğrencilerin ders işlenirken davranış ve sosyal becerilerini gözlemleyerek sınıf içi gözlem yapar. Her öğrenci için değerlendirme notları alır ve bunları veli görüşmelerinde veliye iletir.

rehberlik

Doğal gözlem ve sınıf içi gözlemlerinde elde ettiği bilgileri sınıf öğretmeni ile yaptıkları görüşmelerde onlarla paylaşır. Böylece öğrencinin rehberlik hizmetinde sınıf öğretmeni ile birlikte ortak hareket edilir.

Rehberlik uzmanı gerek öğrencilerin kendi istekleri ile başvurmalarıyla, gerek akademik çalışma planında yer alan görüşme takvimine göre, gerekse velilerin ve/veya öğretmenlerin paylaştığı bilgilerin değerlendirilmesiyle birebir öğrencilerle görüşme yapar.

Öğrencinin hangi alanının geliştirilmesi gerekiliyorsa o alanda test ve envanterler uygulanır, sonuçlar doğrultusunda çalışma yapılır. Sınıfça, öğretmen işbirliğiyle veya birebir öğrenciye uygulanır.

VELİYE YÖNELİK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
Rehberlik birimimiz, velilerimizle bireysel görüşmeler ve eğitim etkinlikleriyle bir araya gelir. Ortaya çıkan ve öngörülen sorunların çözümünde velilerin aile danışmanlığı yapılır.

– Davranış Bozuklukları (kardeş kıskançlığı, tırnak yeme, yalan söyleme, kurallara karşı gelme…)
– Olumlu Davranış Kazandırma,
– Sorumluluk Kazandırma,
– Aile İçi İletişim,
– DEHB Ve Öğrenme Güçlüğü,
– Öfke Kontrolü
– İnatçılık
-Yeme problemleri

Lale Bahçesi İlkokulu ailesi olarak siz değerli ailelerimize yardım etmekten mutluluk duyarız. “KAPIMIZ AÇIK” sloganıyla sizleri her zaman bekleriz.